Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Глава держави: Кремль приречений на поразку

  • 19.02.2019, 17:54
  • 658

Президент Петро Порошенко переконаний, що Російська Федерація програє війну, яку розпочала проти України.

Про це сказав Президент на спеціальному засіданні Верховної Ради у зв’язку з п’ятою річницею з початку збройної агресії РФ проти України, повідомляє прес-служба президента.

«Поза всяким сумнівом, у цій війні, я хочу твердо сказати — Кремль приречений на поразку. Наголошую, що за п’ять років він не зміг добитися в Україні жодної із поставлених цілей, і тактично, друзі, ми вже виграли», — заявив Глава держави.

«Коли доб’ємося стратегічної і остаточної перемоги? Відповідь на це питання залежить від нашої єдності», — додав Петро Порошенко.

Президент висловив думку, що Росія розпочала війну проти України не лише для захоплення нашої держави. «Для чого це було зроблено? Сьогодні всі чітко розуміють — для відновлення імперії, для перегляду кордонів і врешті-решт для знищення всієї системи трансатлантичної безпеки Європи і світу. Для знищення повоєнної системи безпеки, яка базувалася на Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй і єдності всіх п’яти постійних членів Ради Безпеки. Вона не може працювати, коли один із постійних членів Ради Безпеки ООН є країною-агресором. І система колективної безпеки була зруйнована», — сказав він.

«Анексія Криму, окупація частини Донбасу стали прелюдією гібридної війни Москви не тільки проти України. Пан Президент (Президент Європейської Ради Дональд Туск — ред.) сьогодні абсолютно правильно зазначив — гібридної війни Москви проти Європейського Союзу, проти, в тому числі Польщі; проти Сполучених Штатів, проти НАТО, проти країн Балтії та врешті-решт проти усього демократичного і цивілізованого світу», — додав Глава держави.

«І зараз Путін прекрасно розуміє, що втрата України означає крах його планів відновити імперію і повернути Росії статус наддержави. Економічно вони це зробити не можуть, бо за економікою їх економіка виходить далеко за межі ефективних країн», — також зауважив Петро Порошенко.

Саме тому ставки у цій війні зараз надвисокі, підкреслив Президент. «Наголошую — вже не тільки і не стільки України. Мрія Путіна — вже не розділена Україна, а розділена Європа. Мрія Путіна — Європа, яка зреклася своїх цінностей. Мрія Путіна — ослаблена Європа, якій він диктує умови. Мрія Путіна — це пояс залежних держав-сателітів, чий суверенітет є суто номінальним. І приклади цих країн нам дуже добре відомі», — зазначив він.

За словами Петра Порошенка, світ об’єднався у підтримці України у її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність, підтримці прагнень нашої держави інтеграції до ЄС і НАТО. «Треба дуже добре прочитати і вивчити уроки сторічної давнини 1918−1921 років.

Перемога в цій війні залежить від нашої з вами рішучості. А також від єдності і рішучості нашої міжнародної коаліції, яка була створена нами на підтримку України за допомогою наших друзів", — сказав Глава держави.

Схожі новини