Передплата 2024 «Добрий господар»

Що обрати — фітнес або качалку?

  • 19.02.2019, 15:32
  • 1 283

Здоровий спосіб життя неможливий без регулярних фізичних навантажень.

Львів заповнений модними спортивними центрами, фітнес-клубами, тренажерними залами, качалками у підвалах та спортивними майданчиками в парках. Тільки найкращі спортзали Львова займають у рейтингах інформаційних сайтів декілька сторінок. Що обрати для здоров'я, сили та краси?

Мета визначає напрямок

У кожного, хто планує відвідувати спортивні заклади, є мета:

  • схуднути до відпустки на 5/10/30 кг;
  • привести тіло до норми після родів;
  • зайнятися спортом, бо це тренд;
  • підкачати тріцепс та прибрати «пивний живіт»;
  • підготуватись до конкурсу «Містер Всесвіт».

Спортивні тренери рекомендують розпочинати обрання закладу для занять саме з мети. Є два основних напрямки: фітнес для схуднення та підтримки форми та силовий тренінг для нарощування та формування рельєфної м'язової маси. Обидва напрямки доступні для чоловіків та жінок.

Фітнес. В пріоритеті — краса та здоров'я

Сучасні фітнес-клуби Львова заманюють авторськими програмами експрес-схуднення, цікавими новинками, незвичним інвентарем, особливими умовами для відвідвувачів (тільки жінки, без дзеркал, мами із малюками).

Головна мета фітнесу — примусити тіло спалювати зайві калорії та жири, підтримувати м'язовий каркас у нормі, розвинути гнучкість та витривалість. Більшість фітнес-пакетів розраховані на колективні заняття — це стимулює та допомагає досягнути кращих результатів.

Поради фахівців приблизно однакові — відвідування фітнес-залу повинно відбуватися 2−3 рази на тиждень, без перерв.

Качалка — сила та могутність

Важка праця над створенням власного тіла та нарощування м'язів притаманна чоловікам. Але жінки повинні пам'ятати: збільшення м'язової маси автоматично прискорює метаболізм. Краще обмін речовин — скоріше сгорає ненависний жир. Фахівці радять до початку роботи із тренажерами пройти курс пілатесу для зміцнення м'язів.

Чергування занять

Лікарі та тренери наполягають на рівномірному розподілі навантажень та чергуванні кардіо- та силового тренінгу. Різноманітність векторів впливу на тіло дозволяє отримати набагато кращий результат, ніж однакові щоденні рухи.

Для прискорених программ спалення жиру розроблені особливі нормативи, що засновані на біохімічних процессах:

— 15−20 хвилин — інтервальні кардіо;

— 15−20 хвилин — силові;

— 30−50 хвилин — активний рух у певному темпі.

Якщо ваша мета — лише підтримка здорового тіла, то графік занять буде зовсім іншим, щоб не нашкодити.

В будь-якому разі, треба вставати з улюбленого дивану та розпочинати нове здорове життя: щоденна ранішня руханка, пробіжки парком, відвідування бассейну, катання на ровері. Більшість спортивних клубів Львова пропонує комбінації із фітнеса та силових тренувань. Головне — не зупинятись після першої крепатури та синців. Далі буде набагато легше.

Схожі новини