Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові зібрали кошти на лікування бійців на кордоном

  • 19.02.2019, 15:34
  • 610

Офіційний реліз волонтерського музичного проекту відбувся 18 лютого у Національному академічному українському драматичному театр імені Марії Заньковецької у Львові.

Волонтерка та співачка Софія Федина, яка допомагає українському війську упродовж п’яти років повідомила, що цей альбом — її внесок у силу держави. 11 пісень, написаних у різний час та за різних обставин покликані привернути увагу суспільства до тих, хто захищає Україну зі зброєю в руках.

На концерті були присутні ті, хто спонукав співачку до творчості: військові, бійці-добровольці, волонтери і просто небайдужі українці. Підкреслимо, що у залі, розрахованому на майже 800 глядачів, майже не лишалось вільних місць. Адже люди приїжджали навіть з інших міст.

Диск, який має назву «А я живий», є п’ятим музичним альбомом у творчому доробку співачки. Кожен охочий міг придбати примірник, і в такий спосіб зробити пожертву на лікування та реабілітацію учасників бойових дій.

— Виручені від продажу дисків кошти ми спрямуємо на дві цільові програми, — зазначила Софія Федина перед початком виступу. — Перша і основна — це направлення на лікування до клініки в Ізраїлі 19-річного морського піхотинця Олександра Горбачевського, який отримав наскрізне поранення голови, захищаючи Україну на Приазов’ї. Хлопцю давали один відсоток шансів на виживання. Втім, він зміг не лише звестися на ноги, але й заново вчиться ходити і говорити. Зараз він на реабілітації у Львові. І одна з клінік Ізраїлю готова прийняти його. Втім, лікування не дешеве.

Другий частина коштів — це ревіталізація діяльності волонтерського реабілітаційного центру «Бандерівський Схрон», що функціонував поблизу одного з селищ на Прикарпатті. Щоби надати проекту друге життя також необхідні кошти.
Крім диску з піснями, до альбому «А я живий» є додаток у вигляді книжечки з усіма текстами пісень та акордами для акомпанування на гітарі. До того ж, у диску між піснями, зібрано живі спогади та пряма мова бійців різних підрозділів українського війська та добровольчих батальйонів, записаних Софією Фединою у різні роки на різних ділянках фронту. Тому диск «А я живий» — це ще й своєрідний живий щоденник боротьби України за незалежність.

Додамо, що виставою у Львові, Софія Федина анонсувала концертний тур Україною. Презентації диску «А я живий» відбудуться у будинках офіцерів дислокованих у різних гарнізонах.

Схожі новини