Передплата 2024 «Добра кухня»

Надзвичайний стан скасовано: білі ведмеді залишили селище на Новій Землі

  • 19.02.2019, 08:50
  • 636

Влада архіпелагу Нова Земля скасовує режим надзвичайного стану, введений через небувале скупчення білих ведмедів у населених пунктів.

Про це повідомляє Сьогодні з посиланням на BBC.

На територію деяких селищ заходили майже 50 ведмедів
«Нині кількість білих ведмедів різко зменшилася в безпосередній близькості від населених пунктів — вона наближається до середньостатистичних даних за весь період спостережень — 2−3 ведмеді», — йдеться у повідомленні.

Режим надзвичайної ситуації припиняє діяти з 00:00 вівторка, 19 лютого.

Зменшення кількості ведмедів може бути пов'язано зі сталим льодом. Також ймовірність того, що ведмедів доведеться присипляти і відвозити на вертольотах подалі від селищ, істотно знизилася.

Як повідомлялося, рішення про введення режиму НС на території Нової Землі з 9 лютого 2019 року ухвалено за підсумками засідання комісії муніципальної освіти ГО «Нова Земля» з попередження і ліквідації надзвичайної ситуації та забезпечення пожежної безпеки. Необхідність введення режиму НС викликана масовим нашестям білих ведмедів на територію населених пунктів муніципальної освіти.

Відзначалися випадки агресивної поведінки диких тварин: ведмеді нападають на людей, потрапляють до житлових та службових приміщень.

Схожі новини