Передплата 2024 «Добрий господар»

Львів придбає 50 нових тролейбусів

  • 18.02.2019, 18:11
  • 770

Комунальний громадський транспорт Львова оновлюється.

Рухаючись у напрямку покращенням сфери перевезень пасажирів та оновлення і збільшення кількості одиниць громадського транспорту, Львів придбає 50 нових тролейбусів місцевого виробника, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 18 лютого 2018 року, ЛКП «Львівелектротранс» підписав контракт з консорціумом у складі ТзОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» і ПАТ «Концерн-Електрон» про поставку 50 нових, 12-ти метрових, низькопідлогових тролейбусів. Підписання відбулося в рамках кредитної угоди з ЄБРР щодо реалізації проекту модернізації громадського тролейбусного транспорту, якою передбачено придбання 50 нових тролейбусів, реконструкція тролейбусної контактної мережі та двох депо, розташованих на вул. Промисловій (трамвайне депо) і вул. Тролейбусній (тролейбусне депо).

Минулого тижня Європейський банк реконструкції та розвитку підтвердив, що консорціум у складі ТзОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» (Україна) і ПАТ «Концерн-Електрон» (Україна) є переможцем у тендері по проекту «Модернізація громадського тролейбусного транспорту м. Львова, тобто є переможцями на поставку 50 тролейбусів для ЛКП «Львівелектротранс».

«Місто має чітке бачення та поступово оновлює парк електротранспорту, закуповує нові автобуси. Ми будемо й надалі максимально скеровувати зусилля, щоб львів’яни мали якісний транспорт і комфорт.

Сьогодні — це надзвичайно важлива подія для Львова. Місто якісно оновить електротранспорт Львова, придбавши 50 нових тролейбусів у нашого місцевого виробника. Для Львова є пріоритетом і принциповою позицією підтримка власного товаровиробника. Тому, нам приємно, що саме концерн «Електрон» зумів перемогти у міжнародному тендері, який проводився за міжнародними стандартами. Приємно, що наш виробник зумів надати найкращу пропозицію і пройти усі процедурні завдання.

Сподіваюся, що ми й надалі будемо підтримувати і розвивати місцевого виробника, адже тільки місцевий виробник може створювати економічні прориви для всієї держави. Розуміємо, що виробник мусить бути конкурентним не тільки на внутрішньому ринку, але й на міжнародному, адже зараз багато проектів йде за фінансування ЄБРР і ЄІБ і вони вимагають певних критеріїв. Для цього виробнику необхідно налагодити, оптимізувати і наростити об’єми та мати великі замовлення", — наголосив Геннадій Васьків, в.о. міського голови Львова.

Як відзначив Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, всі тендерні процедури на придбання нових тролейбусів розпочалися з вересня минулого року, хоча підготовка до тендеру тривала більше року. Проектом передбачено придбання 50 тролейбусів, реконструкція тролейбусної контактної мережі та двох депо, розташованих на вул. Промисловій (трамвайне депо) і вул. Тролейбусній (тролейбусне депо).

Схожі новини