Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові підприємці почали розміщувати на вітринах магазинів символи Майдану

  • 18.02.2019, 17:29
  • 582

Цими днями Львів долучається до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, що загинули 5 років тому під час подій на Майдані, відстоюючи Україну та проєвропейські цінності.

З цієї нагоди підприємці, власники магазинів, підприємств та інших установ почали розміщувати на своїх вітринах та всередині закладів символи Майдану — фото, тематичні малюнки, свічки, каски, щити тощо — аби вшанувати пам’ять загиблих.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Пригадаймо собі, як 5 років тому, коли відбувалися вбивства на Майдані, громадяни роздруковували фото загиблих і чіпляли їх на вулицях міст, зрештою — на Інститутській, щоб усі бачили своїх Героїв, могли сміливо дивитись їм у вічі, — коментує директор департаменту „Адміністрація міського голови“ ЛМР Євген Бойко. — Пропонуємо цю ініціативу продовжити та почепити спеціальний колаж з портретами Героїв Майдану скрізь: у себе в стрічці у Facebook, на вітринах кафе та магазинів, установ та організацій».

Нагадаємо, цього тижня Львів, традиційно, долучається до вшанування пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні низкою заходів. Так, завтра, 19 лютого, о 15.00 год в малій сесій залі міськради відбудеться відкрита дискусія «Феномен жертви Героїв Небесної Сотні — без права на забуття», де візьмуть участь представники всіх релігійних конфесій міста, інтелігенції та студентства. Також о 12.30 год на площі перед ратушею відкриють тематичну виставку пам’яті героїв.

Наступного дня, 20 лютого, у храмах міста відбудуться поминальні панахиди за героями, а всередині міськради, на 2 поверсі, о 10.30 год відкриють експозицію дитячих малюнків. Цього дня на будівлях міськради та районних адміністрацій також встановлять синьо-жовті прапори із чорними жалобними стрічками.

Окрім цього, впродовж усіх трьох днів — з 19 до 21 лютого — міськрада запрошує підприємців, власників магазинів, підприємств та інших установ розмістити на своїх вітринах чи всередині закладів символи Майдану — фото, тематичні малюнки, свічки, каски, щити тощо — аби вшанувати пам’ять загиблих.

Схожі новини