Передплата 2024 «Добрий господар»

Державний адвокат оскаржив вирок Януковичу у справі про держраду

  • 18.02.2019, 16:56
  • 454

Державний захисник Віктора Януковича Юрій Рябовол подав апеляцію на вирок Оболонського районного суду у справі про державну зраду екс-президента України.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна»

«Вирок стосовно обвинуваченого Януковича оскаржив захисник Центру надання вторинної безоплатної правової допомоги Юрій Рябовол сьогодні, 18 лютого», — повідомила прес-секретар суду Інна Свинаренко.

Вона зазначила, що адвокати Олександр Горошинський, Олександр Байдик і представники адвокатського об'єднання «Авер Лекс», які брали участь у процесі, апеляційних скарг поки що не подавали, але можуть це зробити до 25 лютого включно.

Інна Свинаренко зазначила, що справу буде направлено для розгляду до Київського апеляційного суду, коли повністю закінчиться 30-денний термін на апеляційне оскарження вироку всіма учасниками процесу.

«Апеляцію адвоката Рябовола буде вшито у справу, але її буде направлено до апеляційного суду тільки коли закінчиться весь термін, тому що можуть бути подані й інші апеляції. Тобто буде направлено до суду не завтра», — пояснила вона.

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації.

Водночас суд визнав невинним Януковича за обвинуваченням у пособництві посяганню на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків.

Кримінальне провадження стосовно Віктора Януковича розглядалося за спеціальною (заочною) процедурою у зв'язку з тим, що обвинувачений перебуває на території РФ.

Захист Віктора Януковича заявляв про намір подати апеляцію на його вирок.

1 лютого генеральна прокурор України Юрій Луценко заявив, що прокуратура не подаватиме свою апеляцію.

Схожі новини