Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«200 га в одні руки»: Гройсман виступає за обмежений продаж землі

  • 18.02.2019, 15:57
  • 441

Цього року закон про обіг сільськогосподарських земель не ухвалять, однак Україні потрібен обмежений продаж землі

Про це вжурналістам сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, відповідаючи на питання, коли запрацює ринок землі, передає Depo.ua.

«Політики не готові брати на себе відповідальність і провести якісно цю реформу. До того ж, це зручна тема для спекуляцій на страху людей. Процес має йти еволюційно і бути проговореним з громадянами», — сказав очільник уряду.

На його думку, в Україні треба розумне впровадження ринку землі з чіткими умовами.

«Обмежений обсяг володіння — до 200 га в одні руки плюс 200 га на фермерське господарство. Право власності лише для громадян України. Купувати землю мають фермери, а не холдинги», — переконаний прем'єр.

Створення малих та середніх фермерських господарств — це пріоритет. Ми опрацювали додатково з міжнародними партнерами здешевлення кредитів, щоб фермери могли залучити кошти для купівлі землі.

Тоді цей ринок буде справедливим та живим. Не можна допустити, щоб великі земельні наділи отримали декілька гравців", — додав він.

Гройсман також уточнив, що Міжнародний валютний фонд не зобов'язує Україну запровадити ринок у найближчому майбутньому і «ставиться з розумінням» до цього.

На запитання, чи буде цього року ухвалено закон про обіг сільгоспземель, Гройсман відповів заперечно: «Я думаю, ні, для цього не буде голосів».
4 лютого президент Петро Порошенко підписав закон № 2666-VIII про продовження мораторію на продаж сільгоспземель до 2020 року.

Схожі новини