Передплата 2024 «Добра кухня»

Я вірю Путіну, — Трамп не повірив розвідці ФБР про ракети Північної Кореї

  • 18.02.2019, 13:56
  • 852

Президент США Дональд Трамп не повірив американській розвідці, яка доповідала йому про здатність північнокорейських балістичних ракет досягти берегів Штатів, бо російський лідер Володимир Путін запевнив його у відсутності у КНДР такого озброєння.

Про це в інтерв'ю телеканалу CBS News розповів колишній керівник ФБР Ендрю Маккейб, повідомляє Новое Время

«Мені все одно. Я вірю Путіну», — навів Маккейб відповідь, яку Трамп нібито дав на доповідь американської розвідки.

Коли саме відбувся такий діалог, екс-глава ФБР не уточнив. Як пояснює телеканал, сам Маккейб на цьому заході не був присутній. Про розмову Трампа з розвідкою він, за його словами, дізнався «від колеги з ФБР, який був на цій зустрічі».

Під час переговорів, за словами екс-керівника ФБР, Трамп обговорював низку питань. Одне з них стосувалося «недавніх запусків ракет владою Північної Кореї».

«По суті, президент сказав, що не вірить, що північнокорейці здатні вдарити по нас тут, в Сполучених Штатах, балістичною ракетою. І він не вірив в це, тому що президент Путін сказав йому, що вони цього не зробили. Путін сказав йому, що у північнокорейців насправді немає цих ракет», — розповів Маккейб.

При цьому спецслужби намагалися довести американському президенту зворотне, підкреслив екс-глава ФБР.

«Представники розвідки в ході брифінгу заявили, що це не відповідає розвідувальній інформації, якою володіє наш уряд», — розповів Маккейб, додавши, що був шокований такими коментарями президента.
Нагадаємо, що в 2018 році США і КНДР домовилися про повне ядерне роззброєння Корейського півострова під час історичної зустрічі між лідерами Дональдом Трампом і Кім Чен Ином, яка відбулася 12 червня в Сінгапурі.

Однак, за даними ЗМІ, чиновники КНДР намагалися приховати від американців реальна кількість боєголовок, ракет і військових об'єктів. При цьому в Пхеньяні вважали, що Вашингтон не має даних про реальну кількість ракет і боєголовок.

Схожі новини