Передплата 2024 ВЗ

Російська агресія проти України ще досі сприймається багатьма як драматичне кіно, — Павло Клімкін

Утім, дедалі більше стає тих, хто усвідомлює, що «далі так тривати не може — з Росією потрібно щось робити»

Про це по завершенню Мюнхенської безпекової конференції написав у своєму Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Після двох днів занурення у реальність Мюнхенської безпекової конференції маю багато думок. Загалом оптимістичних, але подекуди, на жаль, все ж не дуже світлих. Російська агресія проти України ще досі сприймається багатьма як драматичне кіно, яке вони дивляться із своєї комфортної диванної реальності», — пише міністр.

«Вочевидь, так декому зручніше. І це, звісно, дуже дратує», — зазначає Клімкін.

Утім, за його словами, дедалі більше стає тих, хто усвідомлює, що «далі так тривати не може — з Росією потрібно щось робити».

«А з комфортної спостережної позиції, це точно не зробиш. Остаточної відповіді, що і як потрібно робити поки що немає. Як і немає відповіді, як протистояти тенденції, що світ стає все більш небезпечним. Але розуміння щодо джерела цієї небезпеки є майже у всіх», — розповідає керівник українського зовнішньополітичного відомства.

Безпеки в світі стає все менше, а безпекових форумів все більше, наголошує міністр.

«З такими темпами майбутній глобальний світ ризикує бути дуже злим. Трансатлантична спільнота та Європа ще оцінять значення України і наш внесок у глобальну безпеку та стабільність. І все більше готові це обговорювати. Це, насправді, для мене головний висновок цьогорічного Мюнхена», — додав він.

Схожі новини