Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Хай живе Путін!»: у ще одну країну прийшов «русскій мір»

  • 17.02.2019, 16:06
  • 1 150

У столиці Гаїті Порт-о-Пренс загострилися масові протести проти президента країни Жовенеля Моїза, якого вони називають «ставлеником Вашингтона».

Активісти вже звернулися до Москви, Каракасу і Пекіну за допомогою у розв'язанні кризи, передає «Обозреватель» із посиланням на видання Le Journal de Montreal.

«Ми хочемо заявити про остаточний розрив із США, з нас досить американської окупації, ми так більше не можемо», — заявив лідер групи мітингувальників.

При цьому жителі Гаїті спалили американський прапор, скандуючи: «Геть американців, хай живе Путін!».

Вони звинувачують президента Моїза у нездатності забезпечити громадян республіки життєво необхідними речами і підозрюють його в розтраті коштів.

Протести у державі тривають з 7 лютого. За цей час загинуло щонайменше семеро осіб, ще кілька десятків отримали поранення, у тому числі один із журналістів, які висвітлювали конфлікт. Хвилювання призвели до сутичок із правоохоронцями, яким довелося застосувати світлошумові гранати і сльозогінний газ.

У той же час президент країни йти не збирається. Він уже попередив, що не віддасть Гаїті в руки наркодилерів, і закликав незадоволених перейти до діалогу заради припинення громадянської війни. Влада США відкликала з республіки всіх другорядних дипломатів і закликала своїх громадян утриматися від поїздок туди.

Схожі новини