Передплата 2024 «Добра кухня»

На соборі у Солсбері вивісили російський прапор

  • 17.02.2019, 14:23
  • 882

На Солсберійському соборі в Англії невідомі повісили російський прапор.

Працівники собору думають, що прапор Росії повісив невідомий, який через ліс прокрався до храму, повідомляє «Громадське».

Прапор Росії зняли одразу, як тільки його помітили.

Житель міста в соціальних мережах написав: «О, росіяни повернулися».

Нагадаємо, у березні 2018 року 66-річний громадянин Росії, колишній розвідник Сергій Скрипаль потрапив до лікарні з важким отруєнням. Після отруєння Британія видворила російських дипломатів. МЗС Росії заявило про вислання 23 британських дипломатів «у відповідь на дії Британії».

5 вересня 2018 року британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян — Олександра Петрова і Руслана Боширова. Британія запевняє — це офіцери розвідки. Президент Росії Володимир Путін заявив, що це цивільні громадяни й у їхній біографії «немає нічого кримінального».

Російський телеканал Russia Today опублікував інтерв'ю з Петровим і Бошировим, де вони заявили, що відвідували Солсбері як туристи.

26 вересня 2018 року видання The Insider і проект розслідувань Bellingcat повідомили, що справжнє ім'я Руслана Боширова — Анатолій Чепіга. За даними журналістів, він є полковником ГРУ РФ і має звання «Героя Росії».

9 жовтня видання The Insider і Bellingcat повідомили, що справжнє ім'я другого підозрюваного в отруєнні Скрипаля, відомого як Олександр Петров — Олександр Євгенович Мішкін. Він є військовим лікарем і полковником ГРУ Росії.

Схожі новини