Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Данія ініціює у Євросоюзі переговори про додатковий пакет «азовських санкцій»

  • 16.02.2019, 18:49
  • 497

Міністр закордонних справ Королівства Данії Андерс Самуельсен заявляє, що робота над новими санкціями проти Російської Федерації відбувається у правильному напрямку.

Про це він сказав під час панельної дискусії «Україна 2019 — вибір майбутнього» на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки, повідомляє УНІАН.

«Я відвідав Маріуполь декілька тижнів тому з моїм українським колегою, і я бачив страждання, спричинені безперервною російською агресією», — сказав Самуельсен.

Глава МЗС Данії нагадав, що Росія продовжує незаконно утримувати під вартою 24 українських моряків, і з цієї причини він закликав Євросоюз запровадити нові санкції проти РФ, якщо вона не звільнить моряків.

«І я досить оптимістичний, що ми зробимо… Я ще не впевнений, але я думаю, що ми працюємо у правильному напрямку», — зазначив Самуельсен.
Він додав, що Україна потребує міжнародної підтримки і солідарності. Також Самуельсен додав, що питання України було включено до порядку денного засідання Ради Є С на рівні міністрів закордонних справ 18 лютого.

«Ми обговоримо нову підтримку. Ми підкреслимо, що підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. І ми підтвердимо, що ЄС продовжує підтримувати поточний процес реформ», — заявив Самуельсен.

Також він додав, що важливо, аби вибори в Україні були вільними і чесними, а також продовжувалась реалізація реформ. Я

Нагадаємо, сьогодні, 16 лютого, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в Європейському Союзі 18 лютого офіційно заявлять про рішення запровадити персональні санкції проти громадян РФ.

Перед цим президент Петро Порошенко провів переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час яких сторони скоординували дії з метою запровадження «азовського пакету» санкцій у зв'язку з захопленням Росією українських моряків у листопаді 2018 року.

15 лютого Порошенко заявив, що ЄС вже затвердив «азовський пакет» санкцій проти РФ через захоплення українських моряків та суден і ухвалить його на початку наступного тижня.

Агентство Reuters з посиланням на два дипломатичні ресурси у Брюсселі поінформувало, що ЄС запровадить санкції проти 8 громадян Росії через захоплення у листопаді 2018 року поблизу Криму 24 українських моряків і трьох суден.

Схожі новини