Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Військовополонений український моряк в СІЗО РФ: турбується про собаку і шокує росіян зачіскою

  • 15.02.2019, 12:56
  • 1 213

Один з полонених українських моряків Володимир Терещенко вчить співкамерника української мови і турбується про собаку Джессі.

Правозахисниця Анастасія Георгіївська на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповіла про життя в російському СІЗО українського військовополоненого моряка Володимира Терещенка, про це повідомляє Політека.
Володимир розповів адвокату, що в липні минулого року у нього був струс мозку. Тепер в СІЗО у хлопця почалися сильні головні болі, які він насилу переносить. Володимир кілька разів звертався до тюремного лікаря, але від того спочатку отримував якусь таблетку, а потім і цієї допомоги йому не надавали.

Адвокат розповіла, що Терещенко знаходиться у відремонтованій теплій камері, але її розміри дуже маленькі — близько восьми метрів.
«З сусідом по камері відносини, як він сказав „відмінні“, — той ставиться до Володі приблизно як до сина, весь час щось смачненьке готує. Зараз Володя, за його проханням, вчить з ним українську мову», — поділилася в Facebook адвокат полонених моряків.

Володимир також похвалився, що співкамерник допоміг йому виголити на потилиці герб України і цим український моряк «тепер шокує персонал СІЗО».

За словами правозахисниці, моряки довгий час не отримували листи від своїх рідних. Нібито листи вичитувала цензура. Питання вирішилося тільки, коли втрутилися українські консули.: «Викликали начальника СІЗО і безпосередньо запитали, що тут взагалі коїться і чому у хлопців немає ніякого зв’язку із зовнішнім світом. Після цього листи відразу стали передаватися «.
А ще екіпаж «Яну Капу» дуже переживає за Джессі — собаку, яка служила з ними на судні.

Слідчий навіть дзвонив в Керч, Щоб дізнатися її долю.

«Собаку на кораблі знайшли не відразу, але тепер з нею все добре. Я запитала, чи можемо ми її забрати — слідчий пообіцяв дізнатися, що і як можна зробити «, — поділилася юрист.
Вона додала, що полонений українець «завжди жартує і тримається чудово».

«Володя передає привіт і велике спасибі всім, хто його і всіх хлопців підтримує, і волонтерам за їх неоціненну допомогу. Для них дуже важливі ці листи підтримки, які їм шлють з батьківщини «, — написала Анастасія Георгіївська.
Нагадаємо, що 25 листопада російські військовослужбовці із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки кораблі ВМС України — буксир «Яни Капу» і малі броньовані артилерійські катери» Бердянськ «і» Нікополь «. Кораблі прямували з Одеси в Бердянськ. Під час захоплення троє українських моряків отримали поранення.

Всього росіянами були полонені 24 моряка. Кримські окупаційні «суди» заарештували їх на два місяці, після чого моряків перевели до Москви

до Москви.

Схожі новини