Передплата 2024 ВЗ

Українська армія отримає допомогу від США -Полторак

  • 14.02.2019, 20:09
  • 770

Значна частина коштів піде на потреби ВМС і посилення берегової інфраструктури України в Чорноморсько-Азовському регіоні.

Міністр оборони України Степан Полторак у четвер, 14 лютого, погодив з американським колегою заходи, необхідні для виділення Києву другого траншу допомоги у сфері безпеки.
Про це повідомляє Європейська правда.

«Під час зустрічі з Патріком Шенахеном (виконувач обов'язків глави Пентагону. — ред.) ми узгодили ключові заходи для прийняття рішення конгресом США про виділення Україні другого траншу оборонної допомоги», — зазначив міністр.

За його словами, значна частина ресурсів буде направлена ​​на потреби ВМС і посилення берегової інфраструктури України в Чорноморсько-Азовському регіоні.

«Особлива увага буде приділена реформуванню системи військового управління за стандартами НАТО і нарощуванню здатності Міністерства оборони здійснювати цивільний і демократичний контроль», — пояснив Полторак.

Він також зазначив, що США починають активну роботу з допомоги в реформуванні оборонно-промислового комплексу в Україні.

Своєю чергою, заступник помічника міністра оборони США Лора Купер заявила, що в уряді США регулярно піднімається питання підтримки України, повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

«Сьогодні ми спостерігаємо одностайну міжнародну підтримку і розуміння викликів, які стоять перед Україною, а також те, якими зусиллями Україна стримує агресію РФ і бореться за незалежність і територіальну цілісність. І щотижня в американському уряді йде обговорення, які дії потрібно зробити, щоб підтримати Україну», — зазначила Купер.

Схожі новини