Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині «нескореному» ветерану АТО подарували автомобіль

  • 14.02.2019, 19:09
  • 816

Михайло Ляля в 2015 році був важко поранений під час артобстрілу під Дебальцевим, отримав травми хребта, голови

У місті Яворові Львівської області «нескореному» ветерану АТО Михайлу Лялі сьогодні, 14 лютого, вручили ключі від новенького автомобіля.
Про це повідомляє Сьогодні.ua

Кошти на придбання Renault Megane збирали всі, хто міг: волонтери, представники влади та «Асоціації учасників АТО». Машина спеціально обладнана для людей з особливими потребами.

Михайло Ляля 12 лютого 2015 року було важко поранений під час артобстрілу під Дебальцевим. Боєць отримав травми хребта, голови, множинні переломи ребер, у нього були покалічені руки і пошкоджені очі. Він переніс чимало операцій і пройшов реабілітацію.
У червні 2015 року Михайло Ляля був нагороджений орденом «Народний герой України». Через два роки ветеран АТО представляв Україну в Іграх Нескорених (Invictus Games), які пройшли в Торонто (Канада), де отримав перше місце у веслуванні на ерготренажерах.

Нагадаємо, ігри нескорених — міжнародні змагання в різних дисциплінах, в яких беруть участь колишні і чинні військовослужбовці, які отримали інвалідність. Вперше були проведені в 2014-му. Команда українських спортсменів вперше взяла участь в Іграх в 2017-му. В іграх беруть участь національні збірні, набір в які відбувається через відкрите спортивне тестування. У ньому можуть взяти участь чинні військовослужбовці та ветерани Збройних сил України, Нацгвардії, поліції, СБУ і добровольчих формувань, які отримали травми під час виконання службових обов'язків у зоні бойових дій.

Схожі новини