Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найбільше шансів на перемогу в президентських виборах має Порошенко, — опитування

  • 14.02.2019, 15:13
  • 666

Українці вважають, що найбільші шанси стати наступним Президентом має Петро Порошенко.

Про це свідчать результати опитування «Суспільно-політичні настрої населення України: січень-лютий 2019», проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє Укрінформ.

На запитання «Хто, на вашу думку, з цих кандидатів, має найвищі шанси стати наступним президентом України?», 17,8 респондентів відповіли, що найбільші шанси виграти президентські вибори має Петро Порошенко. У перемогу Юлії Тимошенко вірять 16,8% опитаних. 13,7% українців вважають, що президентом стане Володимир Зеленський.

Водночас, 16,4% опитаних готові віддати свої голоси за Володимира Зеленського в першому турі виборів. За Петра Порошенка готові проголосувати 10,8% респондентів, за Юлію Тимошенко — 9,6%. Майже третина опитаних українців (27%) не визначилася з вибором.

Всеукраїнське опитування громадської думки проводилося з 31 січня по 10 лютого 2019 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС). Методом особистого інтерв'ю було опитано 2007 респондентів, що мешкають у 134 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим). У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, 8 лютого ЦВК завершила процес реєстрації кандидатів на посаду глави держави на чергових виборах 31 березня. Загалом зареєстровано 44 кандидатів: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Аркадія Корнацького, Олександра Вілкула, Юлію Тимошенко, Дмитра Добродомова, Олександра Мороза, Іллю Киву, Руслана Кошулинського, Олександра Данилюка, Сергія Таруту, Володимира Зеленського, Ігоря Смешка, Інну Богословську, Юрія Дерев'янка, Миколу Габера, Романа Безсмертного, Віктора Бондара, Віктора Кривенка, Сергія Кривоноса, Сергія Носенка, Руслана Ригованова, Юрія Тимошенка, Василя Журавльова, Андрія Новака, Петра Порошенка, Юрія Кармазіна, Юлію Литвиненко, Олександра Ващенка, Володимира Петрова, Олександра Соловйова та Дмитра Гнапа.

Схожі новини