Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гуманітарна допомога надіслана Венесуелі «зіпсована і заражена» — Мадуро

  • 14.02.2019, 14:52
  • 608

Гуманітарна допомога, яку світова спільнота направила венесуельському народу, складається з «прогнилих та заражених продуктів», а надання Венесуелі гуманітарної допомоги є бажанням венесуельської опозиції, а також влади США принизити країну- Ніколас Мадуро

Про це повідормляє 24 Канал з посиланням на Euronews

США заморозили понад 10 мільярдів доларів на наших рахунках за кордоном. По суті, нам не дозволяють імпортувати в країну ліки та харчі, бо шукають наші гроші на закордонних рахунках у всіх куточках світу,
— сказав Мадуро.

Він підтвердив заяву віце-президента республіки Делсі Родрігес, яка напередодні висловила думку, що метою доставки гуманітарної допомоги є отруєння населення Венесуели.

Мадуро також наголосив, що його країна співпрацює з ООН «для надання технічної і гуманітарної допомоги», а також зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я для здійснення закупівель лікарських препаратів.

Лідер венесуельської опозиції та тимчасовий президент країни Хуан Гуайдо у вівторок, 12 лютого, повідомив, що гуманітарна допомога прибуде 23 лютого. У той же день виконавчий віце-президент Венесуели Делсі Родрігес заявила, що та не підходить Венесуелі і служить прикриттям для спроби вторгнення. На думку політика, мова йде про «забруднену і отруєну хімікатами їжу, яка є нічим іншим, як біологічною зброєю, щоб отруїти населення».

10 лютого перша партія гуманітарної допомоги для громадян Венесуели прибула в місто Кукута у Колумбії. США направили венесуельцям медикаменти і високобілкову їжу у відповідь на прохання тимчасового президента країни Хуана Гуайдо. Мадуро наказав військовим заблокувати кордон з Колумбією, щоб вантажівки з гуманітарною допомогою не змогли її перетнути.

Що відбувається у Венесуелі?

Тисячі людей 23 січня 2019 року вийшли на протест із вимогою скинути диктатора Ніколаса Мадуро.

Лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе «тимчасовим президентом» країни, про підтримку опозиціонеру заявили чимало країн світу.

Диктатора Мадуро підтримують очільник Кремля Володимир Путін та президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Правоохоронні органи підтвердили, що на підмогу Мадуро приїхали найманці «Вагнера», у Росії все заперечують.

В ході протестів і сутичок із поліцією вже загинуло щонайменше 40 людей, затримали приблизно 900 активістів, серед них — 80 дітей.

26 січня Франція та Іспанія заявили, що висувають ультиматум Мадуро: вони вимагають впродовж восьми днів оголосити вибори у Венесуелі.

3 лютого Трамп заявив про можливість військового втручання у Венесуелу.

Згодом низка країн направила гуманітарну допомогу країні, проте диктатор Мадуро закрив кордони Венесуели.

До якого стану довів Венесуелу Мадуро?


За шість років перебування Мадуро при владі національна валюта — болівар — девальвувала гігантськими темпами: наприкінці 2018 рівень інфляції сягнув 1 мільйона 300 тисяч відсотків.

Жителі Венесуели потерпають від нестачі продуктів: у периферійних районах країни бідняки змушені їсти котів, собак та щурів. З країни виїхало майже три мільйони громадян, що більше, ніж 10% усього населення.

Схожі новини