Передплата 2024 «Добра кухня»

Біологи в Африці вперше за сто років сфотографували міфічну «чорну пантеру»

  • 13.02.2019, 18:08
  • 1 174

Біологам в Африці вперше за 110 років вдалося зробити унікальні кадри напівміфічного чорного леопарда, відомого також як «чорна пантера».

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на CNN.

За словами вченого з Сан-Дієго Ніка Пілфольда, рідкісні кадри вдалося отримати після декількох місяців роботи і очікування.

В минулому його команда розмістила спеціальні камери біля заповідника Лойсаба в Кенії, щоб стежити за популяцією леопардів, які занесені в Червону книгу. Тоді до них дійшли чутки про появу чорного леопарда. Вони посилили спостереження і через кілька місяців змогли отримати фотографії «чорної пантери».

За словами Пілфольда, забарвлення шерсті леопарда стає абсолютно чорним через меланізм — мутації, що призводить до надмірного продукування пігменту, що фактично є протилежністю альбінізму. Хоча шерсть леопарда виглядає чорною днем, на нічних і інфрачервоних зображеннях можна розгледіти плямистий візерунок тварини.

Меланізм зустрічається приблизно у 11% леопардів у всьому світі, але більшість з них живе у Південно-Східній Азії, а в Африці вони надзвичайно рідкісні.

Схожі новини