Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд над українськими моряками у Москві: продовження арешту третій четвірці полонених визнано «законним»

  • 13.02.2019, 15:08
  • 503

Московський міський суд визнав законним рішення Лефортовського районного суду про продовження арешту наступній четвірці військовополонених українських моряків до кінця квітня 2019 року.

Як повідомляє УНІАН, таке рішення оголосила суддя Мосміськсуду.

Дане рішення оголошено щодо Сергія Чуліби, Юрія Без'язичного, Юрія Будзила і Богдана Небилиці.

О 12.00 за київським часом має розпочатися засідання щодо четвертої четвірки — це Михайло Власюк, В'ячеслав Зінченко, Денис Гриценко й Андрій Драч.

Підтримати українських моряків крім дипломатів України, країн ЄС та США прибули російські активісти.

Нагадаємо, вранці 25 листопада 2018 Росія заблокувала прохід у Керченську протоку буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації щодо можливості проходження через протоку.
Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них зазнали поранень. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст. 322 К К Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років).

Усіх полонених було заарештовано так званим «судом» в Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

26 січня трьох поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» до «Лефортово».
У січні Лефортовський райсуд Москви продовжив строки арештів захопленим українським військовим до кінця квітня.

7 лютого Мосміськсуд визнав законними рішення про продовження строків арешту чотирьом українським військовополоненим морякам — Володимиру Терещенку, Сергію Попову, Богдану Головашу й Андрію Шевченку.

А 12 лютого — ще чотирьом українцям: Євгену Семидоцькому, Андрію Оприску, Роману Мокряку і Сергію Цибізову.

Схожі новини