Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пояснювальну записку до проекту Мосійчука щодо Супрун готували на комп’ютері нардепа з Опозиційного блоку, — ЦПК

  • 13.02.2019, 09:58
  • 749

Пояснювальну записку до проекту постанови народного депутата від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука щодо привласнення Уляною Супрун повноважень міністра готували на комп’ютері нардепа від Опоблоку Олександра Долженкова.

Про це стало відомо із властивостей документу пояснювальної записки до постанови, повідомляє «Українська правда» із посиланням на ЦПК.

«Олександр Долженков — народний депутат від Опозиційного блоку, який, за даними журналістів, підконтрольний олігарху Ренату Ахметову і є його довіреною особою. Більше того із олігархом Ахметовим пов’язують також і Радикальну партію Олега Ляшка», — зазначають у ЦПК.

Постанову зареєстрували 8 лютого 2019 року. Вона пропонує визнати дії Уляни Супрун такими, що шкодять інтересам Українського народу та держави.

Водночас сам Мосійчук заявляє, що інформація ЦПК не відповідає дійсності. За його словами, він «навіть не вітається з регіоналом Долженковим».

«Проект постанови і пояснювальної записки до неї готувала Тетяна Близнюк (Тетяна Кавепещенко) на МОЄМУ персональному комп’ютері у ВРУ який ми отримали в 2014 році від апарату парламенту і готові хоч зараз надати його на експертизу», — запевняє нардеп.

Нагадаємо, 5 лютого 2019 року Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров'я, частково задовольнивши позов нардепа-«радикала» Ігоря Мосійчука, одним із аргументів якого було наявність у Супрун громадянства США.

Члени Кабінету міністрів висловили підтримку Супрун та її реформам.

15 лютого суд розгляне позов Мосійчука по суті, вирішивши, чи законно Супрун обіймає посаду в.о. міністра.

У 2013 році американка з діаспори Уляна Супрун із чоловіком приїхала до України. 11 липня 2015 року Порошенко підписав укази про прийняття до громадянства України подружжя Уляни та Марка Супрунів.

27 липня 2016 року Кабінет міністрів України призначив Уляну Супрун виконувачем обов’язків міністра охорони здоров'я.