Передплата 2024 «Добра кухня»

«Закликаємо Росію негайно припинити розпалювати конфлікт»: в ЄС підтримали Україну перед засіданням Радбезу ООН

  • 13.02.2019, 08:51
  • 469

Вісім європейських країн висловили підтримку Україні і засудили російську агресію на Донбасі перед початком засідання Ради Безпеки ООН 12 лютого.

Заяву, текст якої наводить бельгійська місія в ООН, зачитав пресі заступник глави делегації Великобританії Джонатан Аллен, повідомляє УНІАН.

Документ підписали від імені членів Радбезу ООН — Франції, Німеччини, Польщі, Бельгії і Великобританії, також до нього приєдналися Італія, Нідерланди та Швеція.

«Повністю підтримуємо незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах», — йдеться в заяві.

Дипломати вимагали відновити повний доступ всіх міжнародних гуманітарних організацій в окуповані райони.

«Закликаємо Росію негайно припинити розпалювати конфлікт, надаючи фінансову та військову підтримку озброєним угрупованням. Нас глибоко турбує інформація про присутність російської військової техніки і особового складу у районах, які наразі не знаходяться під контролем уряду України. Ми рішуче засуджуємо погрози та обмеження для спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які мають місце переважно в районах, не підконтрольних українському уряду», — сказав британський представник.

Конфлікт чинить тиск на українську демократію та економіку, зазначили підписанти.

Схожі новини