Передплата 2024 «Добрий господар»

Звільнення Аласанії відклали до травня

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення відтермінувати розірвання контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією до 6 травня 2019 року.

Таке рішення ухвалили члени Наглядової ради ПАТ «НСТУ» на позачерговому засіданні у вівторок, повідомляє Укрінформ.

Пропозицію перенести дату припинення контракту з Аласанією на 6 травня 2019 року (після президентських виборів) внесла Тетяна Лебедєва.

За відповідне рішення проголосувало 11 членів Наглядової ради. Троє — В’ячеслав Козак, Євген Глібовицький та Олександр Павліченко — проголосували «проти». Дарія Карякіна утрималася.

Як повідомлялося, у четвер, 31 січня, наглядова рада Національної громадської телерадіокомпанії України достроково розірвала контракт з головою правління НСТУ.

Аласанія керував Національною телекомпанією з 2014 до листопада 2016 року. А в 2017 році наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії за результатами відкритого конкурсу обрала його головою правління Суспільного мовлення. Він мав працювати на посаді чотири роки.

Аласанія заявив, що допускає оскарження в суді рішення Наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України щодо його звільнення з посади голови правління НСТУ.

1 лютого медійні громадські організації закликали наглядову раду ПАТ «НСТУ» переглянути рішення про звільнення Аласанії.

Схожі новини