Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мей назвала нову дату голосування за Brexit у британському парламенті

  • 12.02.2019, 20:43
  • 447

Прем’єр-міністр Сполученого Королівства Тереза ​​Мей пообіцяла законодавцям, що при відсутності до кінця лютого прогресу в переговорах з Євросоюзом за темою Brexit вона дозволить депутатам внести нові поправки в білль про вихід країни зі складу ЄС.

Про це вона заявила, виступаючи у вівторок в Палаті громад британського парламенту, повідомляє «Сегодня».

«Отримавши згоду з боку Євросоюзу на нові переговори, тепер ми потребуємо часу, щоб завершити цей процес. Коли ми досягнемо необхідного прогресу, ми організуємо нове голосування, але, якщо уряд не доб'ється більшості в Палаті громад щодо теми угоди про вихід з ЄС і політичної декларації, тоді воно зробить у вівторок, 26 лютого, заяву (в парламенті щодо теми Brexit — Ред.) і внесе пропозицію, до якого можна буде оформляти поправки», — сказала Мей.

Вона додала при цьому, що голосування щодо поправок відбудеться 27 лютого.

Раніше передбачалося, що повторне голосування щодо угоди з ЄС відбудеться 13 або 14 лютого, проте пізніше джерела в уряді почали допускати, що до цього часу Лондон і Брюссель не встигнуть досягти якихось домовленостей. Таким чином, своїм сьогоднішнім виступом Мей підтвердила очікування політичних аналітиків, які передбачали, що вона попросить у Палати громад додаткового часу на завершення переговорів.

Схожі новини