Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Шатдаун» зірвався: демократи і республіканці дійшли згоди

  • 12.02.2019, 13:11
  • 523

Демократи і республіканці в Конгресі США дійшли згоди щодо безпеки кордону, попередивши черговий «шатдаун».

Угоду уклали на закритій зустрічі, передає gazeta.ua із посиланням на ВВС.

Домовилися про затримання нелегальних мігрантів і фінансування стіни на кордоні з Мексикою. Іншої інформації про угоду поки нема.

Президент Дональд Трамп заявив, що не мав часу для вивчення угоди. При цьому він наголосив: «Ми все одно будуємо стіну».

Наприкінці минулого року республіканці та демократи в Конгресі США розійшлися у питанні бюджету. Президент США Дональд Трамп наполягав на виділенні у федеральному бюджеті на 2019 рік $ 5,6 млрд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою для стримування нелегальних мігрантів. Демократи в Конгресі погоджувалися дати лише $ 1,3 млрд. У глухий кут переговори зайшли через вимоги демократів зосередити зусилля міграційних служб на затриманні мігрантів тільки з кримінальним минулим, а не тих, у кого прострочені візи.

Тоді розпочався найтриваліший в історії США «шатдаун», який тривав 35 днів. 25 січня Трамп оголосив про його тимчасове припинення і відновлення роботи урядових установ. У Конгресі сподівалися укласти угоду до понеділка, щоб був час прийняти закон про бюджет до п'ятниці, 15 лютого. У цей день закінчується термін тимчасового відновлення роботи уряду.

Схожі новини