Передплата 2024 «Добра кухня»

Мадуро попросив ОПЕК про допомогу, але отримав відмову, — ЗМІ

  • 12.02.2019, 12:50
  • 550

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), членом якої є Венесуела, відмовилася виступити на захист Ніколаса Мадуро.

Як зазначає Reuters, венесуельський політик 29 січня звернувся з листом до генерального секретаря ОПЕК Мохаммеда Баркіндо і попросив підтримати Каракас, повідомляє «Сегодня».

«Наша країна сподівається на солідарність і повну підтримку країн-членів ОПЕК і ради міністрів в боротьбі, яку ми ведемо проти незаконного і свавільного втручання США у внутрішні справи Венесуели», — написав Мадуро, маючи на увазі санкції США, накладені на венесуельську нафту.

При цьому джерело, знайоме з позицією ОПЕК, заявило Reuters, що організація відмовилася робити будь-які офіційні заяви, посилаючись на те, що займається нафтовою політикою, а не політикою.

Нагадаємо, 28 січня США наклали санкції на венесуельську державну нафтову компанію PDVSA. Ця компанія є головним джерелом фінансових надходжень режиму Ніколаса Мадуро. У США відзначали, що обмеження будуть зняті в разі «швидкої передачі контролю тимчасовому президенту або наступному демократично обраному уряду».

При цьому, як повідомляли ЗМІ, в Мексиканській затоці утворилася «флотилія» танкерів, на яких знаходиться 7 млн барелів венесуельської нафти. Значна частина цього палива була закуплена до набрання чинності санкцій США проти Венесуели, а тепер власники чорного золота не можуть знайти нових покупців.

Схожі новини