Передплата 2024 ВЗ

Школярів без щеплення від кору можуть не допустити до навчання? Батькам роздаватимуть листівки-попередження

  • 11.02.2019, 19:09
  • 450

На Львівщині всього 38 тисяч 780 невакцинованих від кору дітей.

Про це сьогодні, 11 лютого, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомила директор департаменту освіти і науки Любомира Мандзій, передає Львівський портал.

«У нас відбулася верифікація даних з департаментом охорони здоров’я щодо кількості нещеплених дітей. Загалом в області є 38 780 невакцинованих дітей. Маємо на сьогоднішній день вибрані школи, де найбільш гостро стоїть проблема вакцинації», — зазначила вона.

Зауваживши, що у Бориславі — 7 шкіл, у Новому Роздолі — 1, у Самборі — 2, у Стрию — 5, у Трускавці — всі школи, у Червонограді — 2, у Бродах — 4, у Городку — 6, Жидачеві — 5, тощо.

«У тих школах, де невелика кількість невакциновних дітей, план дій наступний. У директорів є списки нещеплених дітей. В середу-четвер зберуть їхніх батьків, на ці збори будуть вдруге запрошені працівники закладів охорони здоров’я, ті, які пройшли відповідні тренінги, щоби вчергове наголосити на необхідності проведення вакцинації», — розповіла Любомира Мандзій.

Також, за її словами, директорам шкіл доведений наказ Міністерства охорони здоров’я про організацію роботи кабінетів щеплення.

«Але не до кінця ще маємо у школах такі приміщення, де можна це забезпечити…», — зазначила вона.

Водночас Любомира Мандзій додала, що під час зборів з батькам їм вручатимуть нагадування щодо можливого недопущення невакцинованих дітей до навчального процесу:

«У середу та четвер кожному батьку та мамі нещепленої дитини буде вручене письмове підтвердження необхідності виконання ст. 15 закону про вакцинацію дітей, де йдеться про те, що вони можуть бути недопущені до освітнього процесу».

Своєю чергою голова Львівської ОДА Олег Синютка додав: «Це дуже важливо, щоб це батькам вручили під розписку, щоб вони це знали».

Як повідомляв Львівський портал, у Львові загалом є 70 шкіл із високим ризиком поширення інфекції кору.

Головний медик Львова розповів, що заходи з масової вакцинації згідно із планом МОЗ мають розпочатися 18 лютого і тривати до 10 березня. Однак щеплення можуть робити дітям лише за згоди батьків.

Також додамо, що для цього у Львові не будуть створювати мобільних бригад, натомість школярів просто відвозитимуть на щеплення у поліклініки.

Схожі новини