Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні змінюються правила проведення техогляду авто

  • 11.02.2019, 17:30
  • 4 694

Водії зобов’язані будуть фіксувати результат проходження ОТК на лобовому склі за допомогою самоклеючої мітки радіочастотної ідентифікації.

Про це повідомляє Кореспондент.

З 1 травня формат документа, що підтверджує успішне проходження транспортним засобом перевірки технічного стану, буде оновлено.

Так, паперовий бланк протоколу буде видаватися суб'єктами здійснення проходження техогляду разом із самоклеючою міткою радіочастотної ідентифікації. Згідно з пунктом 30.2 Правил дорожнього руху, власник авто буде зобов'язаний закріпити мітку в правій верхній частині вітрового скла, з його внутрішньої сторони.

У МВС пояснили, що нововведення зменшить ризик фальсифікації протоколів ОТК.

«Контролюючим органам буде легше перевіряти, чи допущено певний транспортний засіб до участі в дорожньому русі: інформацію із самоклеючої мітки радіочастотної ідентифікації незабаром можна буде зчитувати з відстані за допомогою спеціального технічного обладнання», — йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів схвалив введення з 2019 року, скасованого в 2011 році, обов'язкового технічного огляду для легкових автомобілів, з 2015 року — для вантажівок, з 2017 року — для автобусів, а з 2022 року — для мотоциклетної техніки.

Схожі новини