Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Голові Херсонської облради оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк, — Луценко

  • 11.02.2019, 11:32
  • 884

Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

«Громадянину Мангеру В. М. оголошено підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк», — йдеться у повідомленні.

У повідомленні про підозру, скан-копію якого оприлюднив Луценко, зокрема, йдеться, що Мангеру оголошено підозру «в організації вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3, ст. 27 (Види співучасників); п. 4, п. 6, п. 11, п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України» (Умисне вбивство)".

Раніше повідомлялося, що бюро Херсонської обласної організації «Батьківщини» виключило з партії голову Херсонської облради Владислава Мангера, а також рекомендувало йому піти з посади.

Раніше сам Мангер заявив, що готовий піти з посади.

31 січня очільник Херсонської облради Владислав Мангер зупинив членство в «Батьківщині» на час розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року невідомі облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. 4 листопада Гандзюк померла.

Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на «умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб».

За підозрою в організації нападу на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського — колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.