Передплата 2024 ВЗ

У Венеції ввели новий податок для туристів

  • 11.02.2019, 12:56
  • 553

Дуже скоро іноземцям доведеться заплатити до 10 євро, щоб покататися на гондолах чи помилуватися Собором Святого Марка

Цієї весни відвідати італійську Венецію, яка користується особливою популярністю у закоханих, стане дорожче — її градоначальник Луїджі Брун’яро анонсува введення туристичного податку.

Про це повідомляє Сьогодні з посиланням на The Guardianв.

Так, з 1 травня розмір збору складе 3 євро, а вже з 1 січня 2020 року — 6−10 євро залежно від сезону.

Крім того, з 2022 року процедуру відвідування «міста на воді» ускладнять ще більше — для туристів можуть ввести порядок «резервування», тобто їм доведеться бронювати поїздку заздалегідь.

За планом Брун’яро, сума нового податку буде включена у вартість квитка до Венеції на літак, потяг чи судно. Водночас туристів звільнять від додаткового збору під час бронювання номерів у готелях.
Таким чином, говорить мер, муніципалітет хоче контролювати кількість туристів і прибирання Венеції.

У міністерстві туризму Італії таку ініціативу вже розкритикували. Глава відомства Джан Марко Чентінайо назвав її «марною і руйнівною», підкресливши можливість зниження туристичної привабливості Венеції.

Нагадаємо, раніше Луїджі Брун’яро розкритикував туристів, які скаржаться на занадто високі ціни в місті, і обізвав їх «скнари».

Також, в Італії на туристів може чекати й інший підступ — покупцям підробок на італійських пляжах загрожує до 7 тис. євро штрафу.

Схожі новини