Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко з «кіборгами» прийшов в гості до режисера Сеітаблаєва

  • 10.02.2019, 14:13
  • 1 045

Президент України Петро Порошенко прийшов в гості до відомого українського режисера Ахтема Сеітаблаєва, який зібрав у себе вдома за одним столом творців легендарного фільму «Кіборги», а також військових, які пройшли бої в Донецькому аеропорту.

Про це повідомляє Сьогодні з посиланням на Facebook президента.

Глава держави з дружиною і захисниками Донецького аеропорту скуштували плову і поговорили про кіно, про українсько-російську війну.

За його словами, всі розмови в такому колі були тільки про найважливіше — про війну і перемогу, повернення Криму і Донбасу і щасливе майбутнє України, про розвиток мистецтва, особливо під час війни.

«Дуже цікаво було послухати історії зі зйомок фільму і разом від душі заспівати українські пісні. І ароматний плов в такій компанії — як в нашому Бахчисараї (Крим). Після таких розмов відразу виникає питання: якщо не буде мови і культури, що ж тоді захищати нашим воїнам? І тому держава повинна фінансувати українське кіно, і, в першу чергу, фільми про війну — поки рани свіжі, правду не забути і не приховати.

Радий, що Ахтем вже працює над новою картиною про одну з героїчних операцій російсько-української війни. Упевнений, що, як і «Кіборги», цей фільм підкорить не лише українського, а й європейського та світового глядача", — написав Порошенко в Facebook.

Схожі новини