Передплата 2024 «Добра кухня»

У Світовому банку назвали пріоритети для реформ в Україні

  • 10.02.2019, 14:35
  • 520

Україні необхідно більше зусиль, щоб результати, досягнуті сьогодні, стали основою для проведення подальших реформ.

Україні слід докладати більше зусиль в напрямку проведення реформ вільного продажу землі і вирішення проблеми непрацюючих кредитів у банківському секторі. Про це заявив регіональний віце-президент Світового банку у країнах Європи і Центральної Азії Сиріл Мюллер під час візиту до Києва, повідомляє прес-служба Світового банку, інформує Ukr.Media.

«Протягом кількох років Україна зробила суттєві кроки на шляху до реформування пенсійної системи, охорони здоров'я та енергосубсидій, і прийняла законодавство з метою створення Антикорупційного суду і посилення державних банків», — зазначив Мюллер.

За його словами, Україні необхідно більше зусиль, щоб результати, досягнуті сьогодні, стали основою для проведення подальших реформ, особливо в сфері вільного продажу землі, поділу функцій (анбандлінга) в газовому секторі і вирішення проблеми непрацюючих кредитів у банківському секторі.

У Світовому банку нагадали, що крім останньої гарантії на підтримку державної політики у розмірі 750 млн дол, яка була схвалена в грудні 2018 року, починаючи з травня 2014 року Світовий банк надав Україні всього 5,5 млрд дол, (включаючи кошти, виділені в рамках чотирьох позик на політики розвитку і сімох інвестиційних операцій), а також гарантію оплати газу в розмірі 500 млн дол. США.

Інвестиційні проекти Світового банку підтримують надання основних державних послуг, які безпосередньо забезпечують вигоди для населення України, шляхом поліпшення систем водопостачання, водовідведення, опалення, дорожньої галузі, забезпечуючи соціальний захист і охорону здоров'я, а також сприяючи розвитку приватного сектора.

Схожі новини