Передплата 2024 «Добра кухня»

Фахівці назвали професії, які допомагають запобігти розвитку недоумства

  • 10.02.2019, 13:35
  • 664

Фахівці продовжують вести активні пошуки рішень, які б допомагали уникнути виникнення деменції. Згідно з новими даними американських вчених, професія, якій людина віддає більшу частину свого життя, відіграє дуже важливу роль в схильності до нейродегенеративних захворювань.

Про це повідомляє «Портал про здоров’я».

Найбільша небезпека деменції або недоумства в тому, що людина втрачає пам’ять і здатність адекватно мислити, стає не в змозі обслуговувати свої базові потреби. Деменція це завжди важка хвороба не тільки самого пацієнта, але і його близьких родичів.

Приблизно 5000 чоловік, які займалися різними видами діяльності, протягом десяти років спостерігалися вченими і періодично проходили тестування на когнітивні функції. Аналіз отриманих даних в результаті дозволив фахівцям зробити висновок про зв’язок між професією і ймовірністю розвитку деменції.

З’ясувалося, що представники спеціальностей, що вимагають розумових зусиль, з віком виявляються менше всіх схильні до деменції. До списку найбільш «здорових» для мозку професій увійшли вчені, медпрацівники, педагоги, фінансові аналітики та авіадиспетчери.

Схожі новини