Передплата 2024 «Добра кухня»

Де краще? Фірми з Великобританії через Brexit масово переїжджають до Нідерландів

  • 10.02.2019, 09:56
  • 555

Перед Brexit Нідерланди сподіваються переманити до себе компанії, які ведуть діяльність, зокрема, у галузях фінансів та ЗМІ. 42 фірми вже переїхали туди з Великобританії, а ще 250 розглядають таку можливість.

Про це повідомляє DW.

З огляду на майбутній вихід Великобританії з ЄС, протягом минулого року 42 британські фірми переїхали або перебувають у процесі переїзду до Нідерландів. Пов'язані з передислокацією інвестиції становлять близько 291 мільйона євро, а також ідеться про близько дві тисячі нових робочих місць, заявило в суботу, 9 лютого, міністерство економіки Нідерландів.

Як зазначається у повідомленні міністерства, більшість з цих фірм — британські, але є також філії американських чи азійських компаній. Так, серед фірм, які переїхали до Нідерландів, зокрема, європейський офіс японського виробника електроніки Panasonic, японський інвестиційний банк Norinchukin, фінансові компанії MarketAxess і Azimo.

З огляду на «дедалі більшу невизначеність» через Brexit, підприємства можуть покластися на «хороший економічний клімат» у Нідерландах, заявив міністр економіки цієї країни Ерік Вібес.

У той же час, згідно з річним звітом нідерландського Агентства з іноземних інвестицій, до країни планують переїхати ще 250 британських компаній, які працюють, зокрема, у сфері фінансів, медіа та логістики. Так, про наміри переїзду оголосили телеканал Discovery та медіакомпанія Bloomberg.

Так, згідно з результатами опитування у Великобританії, проведеними нещодавно бізнес-організацією для керівників компаній Institute of Directors, майже третина британський фірм можуть перенести свої операції за межі країни, оскільки серед підприємств зростає занепокоєння через незрозумілу ситуацію з виходом Великобританії з ЄС.

Схожі новини