Передплата 2024 ВЗ

Нині Україна та Євросоюз наблизилися один до одного, як ніколи, — Порошенко

  • 09.02.2019, 14:32
  • 436

Досягнення Україною критеріїв членства ЄС та НАТО покращить інвестиційний клімат у країні.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав під час виступу на Всеукраїнському громадському форумі «Відкритий діалог» в суботу в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Досягнення критеріїв членства покращить інвестиційний клімат. Це забезпечить приріст інвестицій і створення нових робочих місць, збільшення доходів у бюджет, зарплат і пенсій. Тому, коли кажемо Євросоюз чи НАТО, говоримо не лише про відсіч Росії, але й про контрнаступ на бідність», — сказав Порошенко.

На його думку, нині наша країна та Євросоюз наблизилися один до одного, як ніколи. А щодо НАТО, то жодна держава, яка не є членом цієї організації, не має таких близьких відносин з Альянсом, як наша.

«Але лише повноправне членство в ЄС і НАТО гарантує нашу незалежність, національну безпеку, свободу і добробут», — додав Президент.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)», ініційований Президентом.

За відповідне рішення проголосували 334 народні депутати за мінімально необхідних 300.

Схожі новини