Передплата 2024 ВЗ

Три країни ЄС придумали проект об’єднання Донбасу на десятки мільйонів доларів

  • 09.02.2019, 09:09
  • 781

Уряди Данії, Швеції і Швейцарії оголосили про початок проекту «Ефективне управління та залучення громадян для поліпшення доступу до правосуддя, безпеки, охорони навколишнього середовища і соціальної згуртованості на сході України», в рамках якого буде виділено понад 14 млн доларів.

Про це повідомляє ua.news з посиланням на Програму розвитку ООН.

Проект в рамках Програми розвитку ООН розрахований до 2022 року і покликаний сприяти ефективному управлінню та соціальній згуртованості в регіоні.

«Через конфлікт на сході України, який триває вже п’ятий рік, цивільне населення зазнало значних втрат, зокрема, за період з 2014 року загинуло 3300 чоловіків, жінок і дітей, отримали поранення близько 9000 мирних жителів. 1,5 млн осіб стали внутрішньо переміщеними особами, а чимало інших, які живуть в постраждалих від конфлікту районах, стикаються з різноманітними проблемами», — йдеться в повідомленні.

В ООН сподіваються, що спільний внесок Данії (9,045 млн доларів), Швеції (3 млн доларів) і Швейцарії (2 млн доларів) в розмірі 14,045 млн доларів дозволить почати пошук шляхів для вирішення ключових проблем у Донецькій та Луганській областях.

«Кризу довіри можна подолати, тільки створюючи робочі місця, долаючи бідність, реалізуючи антикорупційні заходи, впроваджуючи правоохоронну і судову реформи, а також забезпечуючи права людини», — переконані в організації.

Для довідки:

Програма ООН із відновлення та розбудови миру спрямована на забезпечення пріоритетних потреб у східній Україні після спалаху конфлікту навесні 2014 року. Мета програми — зміцнити безпеку в громадах та соціальну згуртованість, підтримати економічне відновлення громад, які постраждали від конфлікту, а також сприяти подальшій реалізації реформ децентралізації й охорони здоров’я на підконтрольних українському уряду територіях Донецької та Луганської областей.

Програму реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), ООН Жінки, Фонд народонаселення ООН і Продовольча та сільськогосподарська організація.

Програму підтримують дев’ять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Данії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії. Загальний бюджет на 2019−2022 роки становить понад 50 млн доларів США.

Схожі новини