Передплата 2024 «Добрий господар»

МВФ назвав мету співпраці з Україною

  • 08.02.2019, 13:11
  • 535

Метою програм міжнародної співпраці фонду з Україною є досягнення сталого економічного зростання в країні і підвищення рівня життя людей.

Про це заявив офіційний представник фонду Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні, повідомляє «Еспресо» із посиланням на повідомлення МВФ.

Пояснюючи, що деякі кандидати в президенти в Україні вимагають припинити співпрацю з МВФ, Райс заявив, що фонд не займаємося політикою, а займаємось економікою.

«Тому наша увага зосереджена — і це правильно для всіх країн — на тому, що відповідає інтересам економіки країни і добробуту народу цієї країни», — зазначив Райс.

Також Райс підкреслив, що МВФ для цього працює з урядами країн на всіх рівнях політичних систем.

Представник МВФ нагадав, що в грудні 2018 року фонд затвердив нову програму з Україною, а в січні директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком запевнила у підтримці країни.

«Вона зазначила нагальну необхідність прискорити проведення реформ, щоб вивести Україну на шлях стійкого зростання і підвищити рівень життя людей», — нагадав Райс.

Зазначимо, 18 грудня МВФ схвалив нову програму stand-by для України. За умовами програми, перший транш обсягом 1,4 млрд доларів повинен надійти до 25 грудня.

Рішення про подальші транши буде ухвалене в травні і в листопаді 2019 року в ході перегляду успіхів України у виконанні умов меморандуму.

19 грудня стало відомо, що затверджена нова програма фінансування stand-by для України на $ 3,9 млрд базуватиметься на чотирьох пріоритетних напрямах.

Міжнародний валютний фонд перерахував Україні перший транш у межах нової кредитної програми stand-by у розмірі $ 1,4 млрд.

20 грудня Міжнародний валютний фонд оприлюднив текст Меморандуму про економічну і фінансову політику, якого планує дотримуватись Україна протягом дії програми у 2018−2020 роках.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко обговорив із главою МВФ Крістін Лагард програму Stand-by та перспективи економічного зростання України у 2019 році.

Схожі новини