Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Аграрний фонд» обшукують детективи НАБУ через розтрату 240 мільйонів

  • 08.02.2019, 11:32
  • 645

Детективи НАБУ обшукують ПАТ «Аграрний фонд» через розтрату понад 240 млн гривень, близько сотні співробітників підприємства чекають на вулиці на завершення слідчих дій.

Про це 8 лютого повідомляє прес-служба НАБУ.

Відзначається, що обшуки триватимуть 7−8 лютого у межах досудового розслідування за фактом розтрати службовцями «Аграрного фонду» понад 240 млн грн коштів при закупівлі, зберіганні, пакуванні добрив у 2017−2018 роках.

У НАБУ повідомляють, що зверталися до «Аграрного фонду» і вимагали надати тимчасовий доступ до документів для розслідування, але службовці підприємства відмовилися.

«Із метою об'єктивного і всебічного розслідування детективи змушені вилучати їх у примусовому порядку», — йдеться у повідомленні.

У нацбюро стверджують, що представники ПАТ свідомо затягують завершення слідчої дії.

«Наразі через безвідповідальність керівництва ПАТ близько сотні його співробітників знаходяться просто неба: вхід до будівлі до завершення слідчої дії їм заборонено, про що керівництво ПАТ повідомляли неодноразово заздалегідь», — повідомили в НАБУ.

Також у відомстві додали, що співробітників підприємства не попередили про обшук і наразі люди очікують на морозі.

У ПАТ «Аграрний фонд» заявили, що працівники НАБУ заблокували роботу підприємства.

За словами голови правління Андрія Радченко, він вимушений звернутись до президента, прем'єр-міністра, профільного міністра, аграрного комітету ВР, із проханням втрутитись в ситуацію.

Схожі новини