Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Третій агент РФ залишився в Британії після нападу на Скрипаля, — ЗМІ

  • 07.02.2019, 09:29
  • 686

Третій агент спецслужб Російської Федерації, пов’язаний з отруєнням колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки, залишився у Великій Британії після замаху.

Про це повідомляє «112 Україна» із посиланням на агентство The Telegraph.

Повідомляється, що російський офіцер військової розвідки під вигаданим ім'ям Сергій Федотов того самого дня прибув до Великої Британії разом із двома іншими кілерами, які вчинили замах на Сергія Скрипаля.

Наголошується, що Федотов мав летіти рейсом, що Петров з Бошировим. Однак перед вильотом він скасував свою реєстрацію на рейс.

Екс-офіцер ГРУ Р Ф Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в британському місті Солсбері 4 березня. Пізніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу «Новичок», який виробляють у Росії. Встановлено, що головними підозрюваними в отруєнні є росіяни і офіцери військової розвідки Р Ф Олександр Петров і Руслан Боширов.

Пізніше The Insider і Bellingcat з'ясували, що Руслан Боширов насправді виявився полковником ГРУ Анатолієм Чепігою. Guildhall з посиланням на власні джерела в Державній прикордонній службі України повідомляв, що підрозділ полковника спецназу ГРУ Р Ф Анатолія Чепіги під час Революції гідності міг бути в Києві та брати активну участь в ескалації подій на Майдані.

Водночас підозрюваний в отруєнні екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля Олександр Петров насправді виявився військовим лікарем ГРУ Р Ф Олександром Мішкіним.

Схожі новини