Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Жінка, якій зробили пересадку серця й легень в Індії, померла

У 39-річної Юлії Кавій зі Судової Вишні залишилося п’ятеро дітей

39-річна Юлія Кавій з Судо­вої Вишні, якій торік зробили пересадку серця та легень в Індії, на жаль, померла. Про це журналісту «ВЗ» розпо­віла керівник благодійного фонду «Сестри Даліли» Оксана Куліш. У жінки за­лишилося п’ятеро діток. Cтаршому Ігорю — 19, Володі — 18, Дмитрові — 17, Павлові — 7, Марічці — 5 рочків.

Лікарі діагностували у Юлі рідкісну хворобу, легеневу гіпертензію. Недуга вражає життєво важ­ливі органи — серце та леге­ні. Жінка не могла пересува­тися без кисневого апарата… «Трансплантація серця і ле­гень пройшла успішно, — каже Оксана Куліш. — Але вдала трансплантація — це лише 50% успіху, інші 50% залежали від відповідного догляду за хво­рою, харчування, спеціаль­но підібраної підтримуваль­ної терапії. Після операції стан Юлі погіршився… З’явилась інфекція. Пізніше їй відняло ноги. Вона не могла навіть ди­хати».

Відомо, що з чоловіком Юля не жила. А двох її наймен­ших діток під опіку взяв її рід­ний брат.

«Індія — єдина країна, яка погодилася прийняти Юлю. Погодилась також Америка, але там виставили рахунок на суму понад мільйон доларів. Наше Міністерство охорони здоров’я не змогло б оплати­ти таких коштів, — каже Оксана Куліш. — З грошима Юлі допо­магали і благодійники, і дер­жава. На лікування було ви­трачено дуже багато коштів. Із 200 тисяч грн., які були також зібрані, ми витратили на пре­парати лише 40 тисяч. Зали­шилося 160 тисяч грн. Ними буде розпоряджатися київська Біржа благодійності. У нас є ді­вчинка з Луцька, Яна, яка по­требує допомоги. Ми прово­дили акцію „Купи Яні подих!“. Дівчинці потрібен портатив­ний кисневий концентратор».

Хто хоче допомогти роди­ні Юлії Кавій, телефонуйте до одного з її синів — Дмитра (068) 694 -71 -71.

Схожі новини