Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До Верховної Ради принесли понад мільйон підписів про закріплення курсу України на НАТО та ЄС у Контитуції

  • 06.02.2019, 13:50
  • 463

В кулуари Верховної Ради привезли півтора мільйона підписів українців за закріплення європейського та євроатлантичного інтеграційного курсу в Конституції.

Про це повідомляє «Прямий».

Підписи збирались в усіх регіонах України. У зборі підписів брали участь патріотичні громадські організації.

Зазначається, що під час збору підписів поширювалась неправдива інформація, що веде збір прихильників Президента України Петра Порошенка. Насправді збір підписів стосувався лише підтримки закріплення курсу на вступ до ЄС та НАТО в Конституції України.

Як заявив перший заступник Голови фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко, головне завдання цього тижня — закріпити в Конституції курс на ЄС і НАТО.

Представник уряду у парламенті, народний депутат України з фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Вадим Денисенко розповів, що на першому сесійному тижні Верховної Ради пріоритетним питанням є розгляд змін до Конституції щодо затвердження курсу України на вступ до ЄС і НАТО.

Народний депутат України Борислав Береза заявив, що голосування про зміни до Конституції щодо закріплення курсу в ЄС та НАТО може не відбутись через відсутність народних обранців у залі засідання.

Президент України Петро Порошенко сподівається, що на початку лютого Верховна Рада ухвалить зміни до Конституції стосовно курсу України в ЄС та НАТО.

Схожі новини