ТОП-5 продуктів, які найбільше подорожчали в Україні

З початку поточного року суттєво зросли ціни на пшеничний хліб, яловичину, ковбасу, цукор і цибулю.

З початку січня 2019 року ціни на пшеничний хліб в Україні підвищилися на 27%, а на моркву — знизилися на 13%. Про це повідомляє Сегодня з посиланням на дані онлайн-сервісу Інфляційний барометр Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в період з 1 січня по 5 лютого:

пшеничний хліб — 34,43 грн/кг (+27,33% або 7,39 грн);

яловичина — 149,97 грн/кг (+17,51% або 22,35 грн);

цибуля — 20,75 грн/кг (+12,22% або 2,26 грн);

ковбаси — 183,82 грн/кг (+6,4% або 11,05 грн);

цукор — 16,1 грн/кг (+5,16% або 0,79 грн).

ТОП-5 продуктів, вартість яких знизилася найбільше:

морква — 10,52 грн/кг (-13,27% або 1,61 грн);

яйця — 29,89 грн/десяток (-7,6% або 2,46 грн);

капуста — 24,28 грн/кг (-6,94% або 1,81 грн);

буряк — 13,4 грн/кг (-3,6% або 0,5 грн);

гречана крупа — 20,78 грн/кг (-2,99% або 0,64 грн).

Сервіс враховує ціни інтернет-магазинів мережевих супермаркетів. На сайті зазначається, що їх годі було порівнювати з даними Державної служби статистики.