Передплата 2024 «Добрий господар»

В Держдумі Р Ф «образилися» на Apple за український Севастополь

  • 05.02.2019, 16:53
  • 542

Держдума Р Ф у вівторок дала протокольне доручення своїм комітетам з безпеки і протидії корупції та з інформполітики, інформаційних технологій і зв’язку розібратися, чому на картах компанії Apple окупований Росією, Крим вказаний як українська територія.

Про це повідомляє Сьогодні.

Зокрема, комітетам доручено «направити запит до Генеральної прокуратури РФ з метою перешкоджання порушенню Конституції Р Ф з боку корпорації Apple», йдеться в документі, підготовленому депутатом від ЛДПР Олександром Старовойтовим.

Нагадаємо, Крим був незаконно анексований Росією в березні 2014 року в результаті проведення «референдуму», невизнаного ні Україною, ні світовим співтовариством. У тому числі «кримський референдум» не визнає і ООН.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій.

Після встановлення контролю над Кримом російською окупаційною владою на півострові погіршилася ситуація з правами людини, що констатують не тільки українські омбудсмени, але також міжнародні організації, в тому числі було прийнято резолюцію ПАРЄ.

У свою чергу Міжнародний кримінальний суд (Гаазький трибунал) визнав, що дії Росії під час окупації Криму розцінюються як військовий конфлікт проти України. У Гаазі відзначають, що даний міжнародний конфлікт може бути розслідуваний за нормами Римського статуту.

Схожі новини