Передплата 2024 «Добрий господар»

Гуайдо визнали президентом Венесуели понад 23 країн, — Держдеп США

  • 05.02.2019, 08:33
  • 612

Сполучені Штати привітали офіційне визнання іншими країнами Хуана Гуайдо як тимчасового президента Венесуели і закликали інших міжнародних гравців приєднатися до цієї позиції.

Про це повідомляє 112 ua з посиланням на прес-службу Держдепартаменту США.

«Ми вітаємо сьогоднішнє рішення Австрії, Чехії, Данії, Німеччини, Естонії, Фінляндії, Франції, Латвії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Польщі, Португалії, Іспанії, Швеції та Сполученого Королівства про визнання Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели», — йдеться в повідомленні.

Наголошується, що вже понад 20 країн визнали Хуана Гуайдо як тимчасового президента згідно з конституцією Венесуели.

«Закликаємо усі країни, включаючи країни-члени ЄС, підтримати зусилля Національної асамблеї (парламенту країни) відновити конституційну демократію. Також повторюємо свій заклик до венесуельських військових і сил безпеки, щоб вони підтримали конституцію своєї країни і захистили всіх громадян Венесуели», — йдеться в повідомленні.

Додамо, що Україна визнала Гуайдо головою єдиного демократично обраного органу влади Венесуели- Національної асамблеї, а також лідером демократичної опозиції.

Нагадаємо, в травні минулого року у Венесуелі пройшли президентські вибори. За даними центрвиборчкому, за чинного президента Мадуро проголосувало 68% виборців, за його найближчого суперника, лідера партії «Прогресивний авангард» Анрі Фалькона — втричі менше.

Опозиція заявила, що в ході голосування були зафіксовані численні порушення, але 10 січня поточного року Мадуро приніс присягу президента.

Парламент Венесуели оголосив Мадуро узурпатором. В країні почалися протести, і на їх піку голову Національної асамблеї Венесуели Хуана Гуайдо оголосили виконуючим обов'язки президента країни. Легітимним Гуайдо визнали багато країн, включаючи США та деякі країни ЄС.

Схожі новини