Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Жінку, яка втопила двох своїх дітей, хочуть покласти у психлікарню

  • 04.02.2019, 17:15
  • 634

Прокуратура міста Києва наполягає на примусовому лікуванні 36-річної жінки, яка підозрюється у вбивстві двох своїх малолітніх дітей.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

«Слідчим за погодженням з прокурором скеровано до суду клопотання про застосування щодо підозрюваної примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом, що виключало б її небезпечну поведінку. На час розгляду клопотання підозрювана перебуває у медичному закладі закритого типу», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 2 слідчими Дарницького У П ГУ НП в м. Києві завершено досудове розслідування за підозрою 36-річної жінки в умисному вбивстві двох своїх малолітніх дітей, яке сталося 26 жовтня 2018 року у Києві.

«У ході досудового розслідування слідчими і прокурорами зібрано достатньо доказів, які вказують на вчинення цього злочину матір’ю загиблих дітей. Її дії кваліфіковано за п.п.1, 2 ч. 2 ст. 115 К К України (умисне вбивство двох осіб, а також малолітніх дітей)», — зазначили у прокуратурі.

Згідно з результатами комплексної психолого-психіатричної експертизи, встановлено, що підозрювана в момент вчинення злочину перебувала у стані неосудності, не могла усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними внаслідок розладу психічної діяльності.

«За висновками лікарів стан підозрюваної з часу вчинення злочину не змінився, вона потребує застосування примусових заходів медичного характеру», — зауважили у прокуратурі.

Як повідомлялося, ввечері 26 жовтня у Дарницьке управління поліції звернувся чоловік, який повідомив, що його колишня дружина забрала їхніх спільних дітей (дівчинку 2012 р.н. і хлопчика 2013 р.н.) і зникла. Згодом жінку в неадекватному стані знайшли неподалік Чернігова. Вона сказала, що діти пішли купатися на озеро. Уранці 28 жовтня тіла дітей виявили в озері Срібний Кіл у Дарницькому районі Києва.

Схожі новини