Передплата 2024 «Добра кухня»

Вихід США і Росії з ракетного договору: з’явилася реакція Японії

  • 04.02.2019, 10:33
  • 564

Японія вважає небажаним рішення США і Росії вийти з договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, але розуміє, чому США прийшли до такого рішення.

Про це повідомляє Сьогодні з посиланням на заяву генерального секретаря кабінету міністрів Есіхіде Суга.

«Ми вважаємо небажаною ситуацію, через яку дію договору доводиться припиняти. Однак можна зрозуміти ту постановку питання, яка призвела США до нинішнього рішення», — заявив він.

Раніше США звинуватили Росію у виробництві та розгортанні чотирьох дивізіонів ракет 9М729, що порушує Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

2 лютого Вашингтон офіційно повідомив Кремль, що припиняє свою участь в двосторонньому договорі про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), а також починає процедуру виходу з нього.

«Якщо Росія не повернеться до повного і підзвітного дотримання Договору шляхом ліквідації всіх ракет 9M729, їх пускових установок і пов'язаного з ними обладнання в цей шестимісячний період, договір припинить дію», — йдеться в заяві, опублікованій на сайті Держдепартаменту США.

Як стало відомо, президент Росії Володимир Путін вже заявив про припинення участі РФ в ДРСМД і доручив почати розробку нових видів гіперзвукових ракет.


Схожі новини