Передплата 2024 «Добра кухня»

ЮНЕСКО назвало Мелітополь найпрогресивнішим містом України

  • 04.02.2019, 09:51
  • 764

Місто представляє Україну у списку, куди увійшли ще 9 міст світу

Мелітополь продемонстрував реальний прогрес у напрямку просування необхідності отримувати освіту протягом усього життя і став єдиним містом в Україні, яке перемолго у UNESCO Learning City Award 2019. Місто представляє Україну у списку, куди увійшли ще 9 міст Данії, Малайзії, Єгипту, Греції, Китаю, Колумбії, Мексики, Кореї, Нігерії, як повідомляє Znai.ua з посиланням на РИА Мелітополь.

Інститут ЮНЕСКО для безперервного навчання (UIL) із задоволенням повідомляє про те, що переможцями 2019 стали: Асуан (Єгипет), Ченду (Китай), Іракліон (Греція), Ібадан (Нігерія), Медельїн (Колумбія), Мелітополь (Україна), Petaling Jaya (Малайзія), Сантьяго (Мексика), Сеодемун-ю (Республіка Корея) та Сондерборг (Дания).

Згідно журі «Місто, що навчається», ці міста продемонстрували зразковий прогрес і відданість просуванню освіти та навчання протягом усього життя на місцевому рівні, — йдеться в повідомленні ЮНЕСКО.

Інститут ЮНЕСКО з навчання протягом усього життя (ИЮОЖ) створив Глобальну мережу міст, що навчаються ЮНЕСКО (ГСОГ).

Ця мережа сприяє розвитку діалогу з питань політики між країнами-учасницями містами і їх взаємного навчання, сприяє встановленню зв'язків і партнерських відносин і забезпечує розвиток потенціалу та розробку засобів для заохочення і визнання прогресу в створенні міст, що навчаються .

Світова практика показала, що в містах, де люди навчаються протягом життя, зменшується злочинність, спостерігається прогрес в економічному розвитку. У розвиток цих міст інвестори охочіше вкладають кошти.

Схожі новини