Передплата 2024 «Добра кухня»

Віримо, що «в належний час» ПЦУ стане патріархатом, - Епіфаній

  • 03.02.2019, 18:10
  • 654

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній після входження на престол (інтронізації) закликав усіх православних єднатися та висловив сподівання, що в майбутньому в належний час Церква отримає статус патріархату.

Як пероедає УНІАН, про це Епіфаній заявив під час божественної літургії під час якої відбулась його інтронізація у Софійському соборі в Києві.

«Ми віримо, що з божою допомогою справа єдності українського православ’я буде успішно завершена, як успіхом увінчалась столітня боротьба за автокефалію», — заявив він.
За словами Епіфанія, якщо дотепер перед православними України стояли завдання об’єднатися у помісну церкву та отримати томос про автокефалію, то нині ПЦУ належить утвердити звершене єднання, продовжити розбудову та зміцнення церкви, розширити всеправославну взаємодію та братнє спілкування з помісними церквами-сестрами.

«Ми віримо, що в належний час у майбутньому всі ці зусилля увінчаються утвердженням для нашої помісної церкви і статусу патріархату. Ми хочемо, щоб ті православні, хто зараз в Україні з різних причин не належить до помісної автокефальної православної церкви увійшли до неї», — наголосив він. Предстоятель ПЦУ закликав до церковної єдності православних ієрархів, духовенство, чернецтво та мирян.

«Двері помісної церкви та наші серця відкриті для вас. Полишимо у минулому те, що нас відділяло і працюємо разом на благо православ’я та України як єдина помісна церква», — підкреслив Епіфаній.

Він запевнив, що ПЦУ залишається відкритою до співпраці та діалогу з іншими християнськими церква України та релігійними організаціями як в Україні, так і за її межами.

Схожі новини