Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Епіфаній розповів, завдяки кому стала можливою його інтронізація

  • 03.02.2019, 15:51
  • 610

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній наголосив, що його входження на престол глави ПЦУ стало можливим завдяки зусиллям воїнів, які зупинили агресора на Донбасі.

Про це Епіфаній заявив під час божественної літургії під час якої відбулась його інтронізація у Софійському соборі в Києві, повідомляє УНІАН.

«Ми сьогодні за богослужінням підносили молитви за наших воїнів, завдяки жертовному служінню яких Україна зупинила агресора. Нинішній день — це також і результат їхніх зусиль, адже, як свідчить історія, без власної державної незалежності дотепер неможливо було утвердити незалежність церковну», — заявив він. Епіфаній попросив у Бога здоров’я, сил та захисту для українських військових, які сьогодні захищають наш мир та наближають перемогу.

«Всіх, хто віддав своє життя у боротьбі за волю та незалежність України нехай Господь упокоїть у небесному царстві. Молимося також і за тих, хто перебуває у несправедливому ув’язненні та під окупацією — нехай Господь дасть їм сили подолати ці страждання», — заявив він.

Предстоятель ПЦУ висловив сподівання, що усі українські політв’язні та заручники повернуться додому та буде відновлено територіальну цілісність України та буде досягнуто перемоги і справедливого миру.

Схожі новини