Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Епіфаній закликав ієрархів до єдності під «дахом» ПЦУ

  • 03.02.2019, 13:58
  • 685

Предстоятель ПЦУ митрополит Єпіфаній закликав православних ієрархів, духовенство, чернецтво та мирян до церковної єдності в рамках Православної церкви України.

Про це він заявив у своєму виступі після церемонії інтронізації предстоятеля Православної церкви України, пише УП.

«Ми хочемо, щоб ті православні, хто є в Україні і з різних причин не входить до помісної автокефальної Української православної церкви, увійшли в неї. Закликаємо до церковної єдності православних ієрархів, духовенство, чернецтво та мирян. Двері Помісної церкви та наші серця відкриті для вас», — заявив митрополит.

«Нині нам належить утвердити звершене — отримання Томосу — єднанням, продовжити розбудову і зміцнення церкви, розширити православну взаємодію та братнє спілкування з помісними церквами — сестрами. Віримо, що у належний час усі ці зусилля увінчаються утвердженням для нашої помісної церкви із статусом Патрірхату», — додав Епіфаній.

«Полишимо у минулому те, що нас розділяло і працюймо разом на благо православ'я та України як єдина помісна церква. … Наша церква залишається відкритою до співпраці та діалогу з іншими християнськими церквами України та релігійними організаціями — в Україні і за її межами», — зазначив предстоятель ПЦУ.

Він додав, до утвердження єдиної помісної церкви полягає «не лише у зовнішніх організаційних заходах».
«Церква — це в першу чергу спільнота, громада, які живуть згідно настанов віри, духовне життя, втілення заповідей у повсякденні», — зауважив Епіфаній.

Він також подякував «усім, хто доклав зусиль, щоб нинішній день автокефалії ПЦУ наблизився».

Схожі новини